Aner ikke overskrifta

20.09.2023

Jeg vet hva jeg skal skrive, men jeg aner ikke hva overskrifta skal være. Overskrifta har ikke så mye å si, her er det innholdet som betyr noe.

Jeg tenker på å begynne å selge meg selv. Dette hørtes helt feil ut, men tanken er god, og på mange måter er det ikke feil, det jeg skriver. Jeg tenker selvfølgelig å selge en tjeneste, men hva? Det er her 'meg selv' kommer inn. Min kompetanse, kan man si. Eller min evne til å reflektere. Eller de tips og den kunnskap jeg måtte ha. Om det er terapeutisk, man vil sutre og bæse, finne ut av ting, hva man vil bli når man blir stor eller større, livsstilsendringer, bytte studie, forhold, trening, læring, filosofere, kverulere, drøfte. Jeg orker ikke noe krangling, dette sliter meg bare ut. Men jeg vet at jeg har jævlig mye å tilby, annet enn en grad fra en høyskole eller et universitet. Jeg har en evne til å hjelpe folk, gjennom samtaler, spørsmål og svar, til å finne ut av saker og ting, kanskje hvor det har låst seg, hvordan komme seg videre, masse. Dette er også noe som interesserer meg noe helt ekstremt, hvordan vi mennesker fungerer og hva man kan gjøre for å få det bedre.

Jeg så på Facebook at noen hadde en spøkefull post om at de skulle begynne for seg selv med konsulenttjenester og coachingvirksomhet. Jeg får en ekkel smak av ordet coach, spesielt når man kaller det for life coach, blant annet. Jeg vet ikke hvorfor, men en gang i tiden brukte jeg penger på en sånn en. Det er flaut å snakke om, fordi han var så jævlig udugelig. Jeg skal ikke nevne navn, selvfølgelig, men dette var et menneske som åpenbart manglet ydmykhet og evne til å se seg selv utenfra. Jeg betalte de pengene, og dro på de timene jeg hadde booket. Dette var lenge siden. Hadde det vært i dag, ville jeg ikke ha booket noen timer eller betalt for det. Det er også her jeg selv mener at jeg er milevis over et slikt nivå, milevis. Og jeg er så ydmyk som det er mulig å være når jeg skriver dette. Jeg mener det er så mye drit innenfor coaching at ordet har blitt mishandlet til det ubrukelige. Dessverre.

Jeg har også vært hos x antall veiledere, terapeuter og psykologer selv i mitt 38 år lange liv. De fleste jeg har snakket med har hatt utdannelsen på plass, men det har ikke alltid strukket til. Jeg skal ikke drite på noen utdannelse, det er ikke derfor jeg skriver dette. Men jeg kan lett si at noen mennesker ikke passer til å jobbe til det de er utdannet som. Det hjelper ikke hvor mange tilleggskurs eller år med spesialisering de tar. De er og forblir dårlige innenfor det de gjør. Og så finnes det slike som meg. Jeg sier det bare med en gang, skamløst. Jeg er god å snakke med.

Jeg kommer ikke til å bruke noe gimmickdritt, der jeg har et eller annet kurs jeg skal selge. Jeg kommer ikke til å skryte av noe super sær og sjelden kompetanse, annet enn livserfaring og god evne til å reflektere rundt ting. Ekstremt god evne, empati er mellomnavnet mitt, nesten.

Dette er kanskje første gangen jeg skriver dette, og sikkert ikke siste. Jeg kjenner at dette er noe jeg har lyst til å begynne med, og da må jeg kaste meg litt ut i det. Tenker å begynne på en timepris på kroner 700, og så får man se. Kanskje 1000 kroner for 90 minutter. Send en e-post hvis du er interessert. Tema kan være hva som helst. Jeg kommer til å skrive mer om dette ut over. Dette er, som sagt, bare for å få ballen til å begynne å rulle. Det er vanskelig, spesielt når man hater ordet coaching. Vi snakkes.