Colin Robinson

22.12.2023

"You're just a chicken, chirp-chirp-chirp-chirp, cheep, cheep."
- Tommy Wiseau som "Johnny" eller Tommy Wiseau i The Room (2003)

Jeg ville bare få en god start, med noe positivt, noe som treffer meg i hjertet, slik som chirp-chirp gjør. Spesielt nå i disse desembertider, hvor man skal ha fokus på å bruke så mye penger som mulig, gjerne på kreditt, stresse i rushtrafikken fra kjøpesentrene og butikkene åpner til de stenger for dagen, stå i lange køer, spise seg feite på julemat, drikke for mye alkohol på julebord og så videre (kom ikke på flere eksempler). Og ikke minst tilbringe så mye tid med familien at man gleder seg til å komme tilbake på jobb igjen. Slik er det for mange, får jeg inntrykket av. Men jeg er ingen ekspert.

En som hadde satt altfor stor pris på denne tiden, det er han jeg har valgt å sette som overskrift på dette innlegget. Colin Robinson. Dette er en fantastisk, vidunderlig skikkelse ifra tv-serien What We Do in the Shadows, basert på filmen med samme navn. Filmen er bra, men den har ikke Colin Robinson. Buu! What We Do in the Shadows (serien) handler om en gjeng vampyrer som holder til i et stort hus på Staten Island, en bydel i New York. Vi følger de i deres nattlige omgivelser, aktiviteter og eventyr, da vampyrer, som vi lærde vet, foretrekker å være våkne om nettene. De hadde stortrivdes i Nord-Norge på denne tiden, da vi har natt omtrent døgnet rundt.

En av vampyrene i dette huset er ikke som de andre. Han drikker nemlig ikke blod. Han livnærer seg på noe helt annet. Denne "vampyren" er Colin Robinson. Colin Robinson er det man kan kalle en energivampyr. Wikipedia forteller oss følgende om slike vampyrer:

"A psychic vampire (or energy vampire) is a creature in folklore said to feed off the "life force" of other living creatures. The term can also be used to describe a person who gets increased energy around other people, but leaves those other people exhausted or "drained" of energy."
- Wikipedia

Det denne skikkelsen ved navn Colin Robinson gjør, er å slite andre mennesker ut, ved et utallig antall strategier og metoder. Når han gjør dette, suger han til seg energien fra disse menneskene. Evnen begrenser seg ikke bare til mennesker, han kan også gjøre dette med andre, menneskelignende, skapninger, slik som vampyrer. For en fyr! Av det jeg har sett har han slitt ut flesteparten av sine kolleger på kontoret der han jobber, ved å snakke om det tørreste det er mulig å snakke om. Der møtte han tilfeldigvis også en annen energivampyr, og det ble litt konkurranse. Jeg har også sett Colin sitte på sitt rom, med flere laptoper åpne. Hva gjør han med disse laptopene? På hver og en av disse sitter han og troller kommentarfelt på ulike sider. Kanskje du har sett noen med lignende talent, når du har vært inne og lest i kommentarfelt? Colin er mildt sagt den mektigste vampyren av dem alle, bare han er i nærheten og du får høre når han begynner å snakke. Colin har også noen overnaturlige evner. Han kan bli til en gekko. Han kan fly. Og han kan bli veldig, veldig gammel. Jeg skal ikke avsløre mer nå, fordi du bør se denne serien. Fordi Colin Robinson.

En liten fotnote midt i dette innlegget, som jeg med min kunstneriske frihet gjør om til et eget avsnitt. Jeg skal erkjenne at jeg selv, opptil flere ganger, har klikket inn på kommentarfelt. Jeg har såpass god samvittighet, at jeg med hånden på hjertet kan si at jeg ikke har trollet mer enn en håndfull ganger. Det var fortjent, enkelte mennesker klarte jo ikke å formulere noe som helst i nærheten av en fornuftig formulering. Vent litt! Var det en energivampyr jeg trollet? La oss håpe det! Mine trolledager er nå over, jeg får lite til ingen energi av dette. Dessverre. Det jeg gjør nå, iblant, er å lete meg fram til energivampyrene og deres nydelige kommentarer. Så kommenterer jeg deres kommentar med min originale og nyskapende kommentar, altså følgende: Colin Robinson. Jeg vet ikke hva jeg får ut av dette, men akkurat det kjennes godt. Er jeg da en energivampyrvampyr?

Tilbake til julekaoset mange av oss opplever. Trenger jeg å komme med eksempler på hva Colin Robinson kunne ha gjort? Du sier kanskje nei, men jeg skal komme med noen eksempler likevel. Trafikk- og bilkaos. Ooops, bilen min stoppet visst midt i denne rundkjøringen/tunellen/inngangen til parkeringsplassen, det var synd! Jeg klarer ikke å finne bankkortet mitt, bare vent litt, hvor var det nå? Åh, har du sett på den hundre meter lange køen bak meg! Som bare vokser! JAAAAA! Flere eksempler kan være å gi de dårligste kjedeligste julegaver som ingen noensinne ønsker seg eller handle rett før det stenger, og bruke altfor lang tid.

"Unlimited power!"
- Chancellor Palpatine AKA Sith Lord Darth Sidious (Star Wars Episode 3)

Ja, det er jo mildt sagt unlimited power en energivampyr kan samle opp. Forsåvidt trenger han ikke å gjøre noen annen innsats enn å samle seg der det er mange mennesker. Er jeg selv for lenge på et kjøpesenter nå for tiden, kjennes det ut som at det renner år ut av sjelen min for hvert minutt som går. Derfor forsøker jeg selv å ta det helt med ro, så langt det går. Det er andre ting som stresser meg enn julen, for eksempel det store bokprosjektet mitt som aldri blir noe av. Hurra for det. Jeg kunne ha avsluttet dette innlegget med å skrive om at vi må ta vare på hverandre og være snille og sånt. Det skjer ikke i dette innlegget. Beklageligvis. Jeg kunne også ha skrevet noen ord om Grinchen, men det kan andre gjøre. Samme med han Ebenezer Scrooge. Det er skrevet altfor lite om en av tv-serienes beste skikkelser, altså Colin Robinson. Derfor valgte jeg ham.

Som avslutning tenker jeg det er passende å dele følgende med dere:

Mmmh...
Merry Christmas
Happy holidays
Merry Christmas
(Hey, yeah, oh-oh-oh)
Merry Christmas (Merry Christmas)
Merry Christmas
Happy holidays

Ooh, yeah

We've been waiting
All year for this night
And the snow is glistening on the trees outside
And all the stockings
Are hung by the fireside
Waiting for Santa to arrive

And all the love will show
'Cause everybody knows
It's Christmas time and
All the kids will see
The gifts under the tree
It's the best time of year for the family

It's a wonderful feeling (Hey, yeah, yeah)
Feel the love in the room from the floor to the ceiling
It's that time of year
Christmas time is here
And with the blessings from above
God sends you His love
And everything's okay
Merry Christmas, happy holidays (Oh, yeah)

Merry Christmas (Oh)
Merry Christmas
Happy holidays

Ooh, yeah
Oh-oh-oh

The bells are ringing
It's time to scream and shout (Scream and shout)
And everybody's playing 'cause school's out
Celebrating the special times we share
Happiness 'cause love is in the air

And all the love will show
'Cause everybody knows
It's Christmas time and
All the kids will see (Will see)
The gifts under the tree (The tree)
It's the best time of year for the family...

It's a wonderful feeling (Wonderful feeling)
Feel the love in the room from the floor to the ceiling (Oh, yeah)
It's that time of year (That time of year)
Christmas time is here (Oh, yeah)
And with the blessings from above
God sends you His love
And everything's okay
Merry Christmas, happy holidays

Merry Christmas (Merry Christmas)
Merry Christmas
Happy holidays
(Ooh) Merry Christmas (Oh, yeah)
Merry Christmas
Happy holidays

No matter what your holiday
It's a time to celebrate
Now, put your worries aside (Worries aside)
And open up your mind (Open up your mind)
See the world right by your side
It's Christmas time...

Merry Christmas
Merry Christmas (Ooh yeah)
(Merry Christmas) Merry Christmas
Happy holidays (Sing it, everybody)
Merry Christmas (C'mon, now)
Merry Christmas (Let me hear ya)
(Everybody) Merry Christmas
And happy holidays

It's a wonderful feeling
Feel the love in the room from the floor to the ceiling (Oh, yeah)
It's that time of year (That time of year)
Christmas time is here (Ooh, yeah)
And with the blessings from above (Oh, oh)
God sends you His love (Oh, yeah)
And everything's okay (Yeah, yeah, yeah)
Merry Christmas, happy holidays (C'mon, now)

Merry Christmas (Let me hear ya)
Merry Christmas
Happy holidays
Merry Christmas (Merry Christmas)
Merry Christmas (Oh, yeah, yeah)
Merry Christmas (Yeah, yeah)
Happy holidays
Merry Christmas
Merry Christmas (C'mon, now)
Merry Christmas
Happy holidays (Happy holidays)

- NSYNC med "Merry Christmas, Happy Holidays" (https://www.youtube.com/watch?v=FGBNobs6Jj8 )