For meg selv. Kjedelig. Ikke les.

03.08.2023

«Alle dyr er like, men noen dyr er likere enn andre.» 

(George Orwell, Animal Farm) 


I går lærte jeg at det finnes teorier som tar opp at personligheten vår er styrt av hvordan vi tolererer eller reagerer på de ulike nevrotransmittere som surrer rundt i hjernen. Dette skal jeg lese mer om senere, eller kanskje ikke. Takk, Jonathan. Jeg synes at personlighet er interessant. Vi er jo alle så utrolig forskjellige, men neida, vi er likere enn vi tror. Derfor har noen utdannede mennesker med forkjærlighet for statistikk, analyse og ja, personlighet, klart å komme med en del variabler som gjør at hver av oss går inn under en eller annen personlighetstype. Jeg skal ikke komplisere dette mer enn nødvendig, heller tvert imot.


Overraskelse: Jeg skal snakke om min egen personlighetstype, da jeg finner denne interessant, siden den handler om meg. Ikke si at jeg ikke advarte deg - les overskriften på nytt. Jeg har en personlighetstype som på kodespråk kalles INFP. Forresten var det Carl Gustav Jung, kompisen til Sigmund Freud, som startet med denne personlighetstypekategoriseringen, og to amerikanere ved navn Myers og Briggs som videreutviklet den. INFP betyr visst at man er en eller annen slags megler eller mediator på engelsk.


Etter å ha lest litt om denne personlighetstypen, ble jeg litt nysgjerrig på hvilke andre mennesker der ute som jeg deler personlighetstype med. Så jeg måtte søke litt. Jeg fant da altså ut at jeg deler samme personlighetstype som Arthur Fleck. Det er ikke alle som kjenner til godeste Arthur Fleck. Det er da Jokeren i Batman. Betryggende. Håper ikke jeg havner på samme sporet som Arthur Fleck. I tillegg fant jeg ut at jeg også deler personlighetstype med Kylo Ren, altså sønnen til Han Solo og Leia Morgana ifra Star Wars-universet. Enda en psykopat. Nydelig. Heldigvis gjorde ikke dette så mye, da jeg stiller spørsmålstegn ved personlighetstypen til Kylo Ren, grunnet dårlige manusforfattere til de nye filmene. Det var jo bare et stort rot, alle de siste Star Wars-filmene. Så deler jeg personlighetstype med Sorg i Innsiden Ut (Sadness i Inside Out), en animert film som ikke var så ille som jeg så for meg. Denne kan jeg akseptere, uten noen dypere forklaring. Siste jeg skal nevne er Barry Allen. Dette er The Flash. Endelig en superhelt. Håper bare jeg ikke deler personlighetstype med personen som spiller The Flash, Ezra Miller. Ezra Miller har visst ikke vært helt stabil i det siste, med frihetsberøvelse av andre mennesker, uprovoserte angrep på folk, og diverse annet. Høres ikke ut som en meglertype. Jeg kunne også ha tatt med en titalls andre eksempler, men det hadde blitt altfor repetitivt og selvforherligende. Jeg vil uttrykke at jeg ikke er så selvgod, ikke engang på min egen fantastiske blogg.


Så, hva inngår i å være en såkalt megler? Er det å kle seg i dress hver dag, og kjøre en elbil i millionklassen mens jeg viser fram boliger til folk som prøver å snu på krona for å få råd til en overpriset hybelleilighet mens jeg har et eget basseng i kjelleren i min gigantiske villa på solsiden? Er det jeg som blir ringt opp i gisselsituasjoner, når politiet trenger ekstra bistand, fordi jeg har en overtalelsesevne på nivå med Jordan Belfort i The Wolf of Wall Street? Jeg kunne ha nevnt filmen Forhandleren, med Kevin Spacey, for han var visstnok en proff megler i den filmen, men det hadde ikke blitt så politisk korrekt. Kevin Spacey var også en god forhandler i House of Cards. Nok digresjon. Jeg har visst en ADHD-personlighet i tillegg.

 Rekker ikke å skrive mer nå fordi laptopen døøøøøøø%#@$😵