Skrive hver dag?

21.09.2023

"To change a habit, make a conscious decision, then act out the new behavior."

- Maxwell Maltz, Psycho Cybernetics

Jeg har litt lyst til å skrive på dager der jeg ikke har litt lyst til å skrive, engang. et paradoks, men årsaken ligger i sitatet over. Det er for å ha en vane, en skrivevane, eller bygge opp en slik vane. Som en muskel. Jeg liker jo å skrive. Noen ganger kommer det av seg selv, uten så mye innsats. Andre ganger krever det mye, altfor mye. Akkurat nå er midt i mellom. Jeg er ikke inspirert.

Var så lite inspirert at jeg tror jeg må spise noe. Sånn.

Jeg kjenner også på det motsatte nå om dagene. Veldig. Opp og ned. Nikotin, og hvor trent man er på å inntak nikotin hver eneste våkne time. Nikotin. Jævla drit. Det er mange ting som trigger, hele tiden. Men jeg er så bestemt på å være ferdig med dritten, og kjenner at det slipper taket hele tiden, bittelitt. Det er en veldig rolig og fin følelse. Ikke noen rus, bare mestring og frihet. Dette er en uvane jeg gir slipp på. Fantastisk.

Det er litt sent. Jeg har to-tre ting jeg skal gjøre før jeg tar kveld og legger meg. Meditasjon er en av de tingene.

Jeg har tenkt litt på det med å være en slags terapeut, og at jeg har veldig stor tro på at dette kan være noe for meg, da jeg har mye å bidra med. Jeg har hele tiden små gjennombrudd for min egen del, der jeg vokser og utvikler meg litt hele tiden. Samtidig stresser jeg ikke, jeg har en tro på at dette skal ordne seg, merkelig nok.

"When you begin to meditate on a regular basis, you will start to notice that thoughts and feelings that may have been building up inside of you are gently released and you reach the quiet place that was always there, waiting for you- the place of pure awareness. It is there that you will experience peace, healing, and true rejuvenation."

- Deepak Chopra