The joke was on me

11.08.2023

"But I didn't see

That the joke was on me, oh no"


(Utdrag fra "I Started a Joke" av Bee Gees)

Jeg vet ikke hvem jeg skriver dette til, da jeg ikke aner hvem som leser det jeg skriver. Det er sikkert noen kinesere som spionerer på meg, siden jeg ikke har tiktok, og dette er de eneste puslespillbrikkene de finner. Nei, sikkert ikke de, engang. Det går helt fint.

I romerriket ble det sagt at så lenge man ga mat til folket og underholdte det med sirkus og gladiatorkamper, ville dette gjøre de såpass fornøyde, distraherte, til at de ikke ville gjøre opprør.

Premier League starter i dag. Igjen, som det gjør hver høst, såfremt det ikke er covid-unntak. Overbetalte fotballproffer forsøker å vinne kamper for sine klubber, slik at de kan fortsette livene sine som overbetalte fotballproffer. Jeg liker å se på dette spektaklet, det skal jeg innrømme. Jeg har sett på det i noen år nå. Betalt penger for å se på det. Prisene øker med jevne intervaller for at fotballinteresserte skal kunne se engelsk toppserie. Prisen per måned hos Viaplay er nå på ekstreme 749 kroner i måneden for å få tilgang til Premier League. Nei, jeg tastet ikke feil.

Jeg tror nåtidens romerrike har misforstått. Matprisene har nådd en topp, det har nå også sirkuset. Vil nåtidens Nostradamus spå at det blir et opprør?

Tidligere har jeg, som nevnt, betalt for dette spektaklet Premier League. I perioder har jeg tatt pause, men så gjenopptatt abonnementet. Det var for vanskelig å la være. Jeg skulle avslutte dette skriveriet med å si at jeg skulle holde meg for god for noe abonnement med tilgang til denne fotballen, men at jeg ikke klarte å la være. The joke was on me. Dette skulle være poenget med hele kritikken min. At jeg sitter her på min trone, og ser ned på alle med abonnement, men så er jeg intet bedre selv. Så... jeg klikket meg inn på siden til Viaplay og sjekket prisen. Det var en irriterende pris.

Jeg har ennå ikke ordnet meg noe abonnement.

I mai 1987 lagde basketballstjernen Michael Jordan en video i kampen mot narkotika. Det han sa fikk meg til å tenke på hva jeg ville ha sagt til meg selv dersom jeg hadde ordnet meg Premier League-abonnement:

"Stop It, Get Some Help."