Vær til nytte

31.07.2023
På Netflix er det en miniserie på tre episoder som handler om livet til Arnold Schwarzenegger. Jeg vil bare nevne med en gang at denne mannen er rimelig brilliant, og at denne miniserien, som heter Arnold, bør sees. Arnold har gjort mye i sitt liv, ikke bare bra ting, men han er et menneske, og mennesker gjør også feil. Så lenge de gode tingene i stor grad veier opp for de dårlige, tenker jeg. Det er viktig. En av de tingene Arnold nevner i serien er at du må være til nytte, og det er det jeg vil snakke om her.

 

Jeg har stor tro på å være nyttig. Å være nyttig for seg selv og sine nærmeste. Å være nyttig for samfunnet rundt. Man trenger ikke nødvendigvis å være en filmstjerne eller politiker for å være nyttig. Det kan like så godt være i mindre skala også. Det handler om å gi mer enn man tar. Være en god venn. Gjøre en god jobb. Bidra der man har overskudd. Ta litt initiativ. Komme ut av komfortsonen. Isteden for å kun tenke på seg selv, prøv å tenk at vi er alle et fellesskap, og det å gjøre noe for andre også er å gjøre noe for deg selv. 

I miniserien om Arnold snakker Arnold om sin egen dødelighet, og at han har mesteparten av livet sitt bak seg. Han har levd et begivenhetsrikt liv. Det er noe vemodig ved å se denne bevisstheten og oppmerksomheten hos ens egen dødelighet. Jeg ble rørt. Samtidig kan det være en fin ting å være klar over. Ingen av oss lever evig. La det påvirke valgene vi tar fremover på en positiv måte. Vær til nytte.